Για τις παραγγελίες σας καλέστε μας κατάστημα Γλυφάδας: 2109638370 κατάστημα Αλίμου: 2109921938

Αυτή είναι η Βιταμίνη που θα Θωρακίσει το Ανοσοποιητικό σου.

Η βιταμίνη C είναι γνωστή ως ουσιαστικός αντιοξειδωτικός και ενζυμικός συν-παράγοντας για φυσιολογικές αντιδράσεις όπως η παραγωγή ορμονών, η σύνθεση κολλαγόνου και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

– Η βιταμίνης C είναι άκρως αποτελεσματική στην πρόληψη και την ανακούφιση των συμπτωμάτων των λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος.

– Η βιταμίνη C ενισχύει την ανοσολογική αντίδραση του οργανισμού σε επιθέσεις από αλλεργιογόνα, ιούς, βακτήρια και καρκινογόνους παράγοντες, προάγοντας έτσι την ανοσία

– Η βιταμίνη C έχει προστατευτικές επιδράσεις στην πνευμονία που προκαλείται από τον ιό της γρίπης.

– Η βιταμίνη C έχει αντι-ιική και αντιβακτηριακή δράση και αποτρέπει λοιμώξεις που προκαλούνται από βακτήρια, ιούς και πρωτόζωα.

– Η βιταμίνη C μπορεί να προστατεύσει από την πίεση και το στρες που προκαλείται από το πολύ κρύο και την πολύ ζέστη

– Η βιταμίνη C βοηθά να εξουδετερωθούν ανεπιθύμητοι ιοί και να προληφθούν πάρα πολλές ασθένειες όπως η γρίπη και τα κρυώματα, καθώς έχει αντι-ιική δραστικότητα και πολλά στοιχεία επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητά της έναντι ιικών λοιμώξεων.

– Η βιταμίνη C είναι ένας συνεργιστικός παράγοντας της τοκοφερόλης-βιταμίνη Ε- που δρουν μαζί στην αντιοξειδωτική διαδικασία.
Βιταμίνη C –

Αν υποφέρουμε από κόπωση,από μυϊκή αδυναμία,από πόνους στις αρθρώσεις και στους μύες,αν αιμορραγούν τα ούλα μας ή αν έχουμε εξανθήματα στα πόδια τότε μπορεί να έχουμε ανεπάρκεια βιταμίνης C.

Η βιταμίνη C είναι ένα μικροθρεπτικό συστατικό απαραίτητο για να διατηρήσει τις φυσιολογικές λειτουργίες και την ακεραιότητα του οργανισμού μας επομένως, καθώς το σώμα δεν είναι σε θέση να συνθέσει τη βιταμίνη C, χρειάζεται συνεχή και τακτική εξωγενή παροχή που καθορίζεται από τις διαιτητικές προσλήψεις αναφοράς και τις ρυθμιστικές αρχές.

Είναι τέτοια η θεραπευτική δύναμη της βιταμίνης C και η ισχυρή αντι-ιική και αντιβακτηριακή δράση της που δύσκολα ιοί και βακτήρια επιβιώνουν παρουσία της

Βιταμίνη C, μπορεί να σκοτώσει κάθε γνωστό ιό της ανθρωπότητας.
Και πώς η βιταμίνη C βοηθά να προληφθούν ασθένειες και ανισορροπίες;

ας παρακολουθήσουμε τι έλεγε ο Dr Linus Pauling για την βιταμίνη C
η βιταμίνη C είναι ένα από τα ισχυρότερα και σταθερότερα αντιοξειδωτικά* η οποία εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες εμποδίζοντας με τον τρόπο αυτό την καταστροφική οξείδωση- οξειδωτικό στρες – ενώ παράλληλα επιδιορθώνει ότι φθορές και βλάβες έχουν αυτές – οι ελεύθερες ρίζες – προκαλέσει.

Επίσης γνωρίζουμε ότι μια τοξίνη, μιά λοίμωξη ή οτιδήποτε άλλο το οποίο προκαλεί ένα ιατρικό σύμπτωμα στο σώμα είναι αποτέλεσμα του οξειδωτικού στρες.

Οξειδωτικό Στρες-Αντιοξειδωτικά: Πώς η διατροφή προστατεύει DNA, κύτταρα και υγεία.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι εάν ο οργανισμός μας δεν προσλαμβάνει βιταμίνη C μέσω της διατροφής θα αρρωστήσει.
Και που θα βρει τη βιταμίνη C;

Μα στα τρόφιμα και κατά αποκλειστικότητα στα φρούτα,στα λαχανικά και στα βότανα, τα οποία είναι φορτωμένα με βιταμίνη C.
Η βιταμίνη C μας βοηθά να αποτρέψουμε πολλές παθήσεις και νόσους και συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο υπέρτασης, στεφανιαίας νόσου και εγκεφαλικών επεισοδίων.

Τρώγοντας – λοιπόν – αρκετή βιταμίνη C μέσω των πλούσιων σε αντιοξειδωτικές ουσίες τροφών είναι σχεδόν αδύνατο για το σώμα μας να βιώσει κυτταρική φλεγμονή
και ας θυμόμαστε ότι η φλεγμονή είναι η πρωταρχική και κυριότερη αιτία των χρόνιων καιεκφυλιστικών ασθενειών – συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου”

[metaslider id=”811″]

Χρόνιες Φλεγμονές: Καταστρέφουν την υγεία, Σχετίζονται με όλες τις ασθένειες.

ο Dr Linus Pauling- ένας από τους δύο μεγαλύτερους επιστήμονες του 20ου αιώνα και ο πατέρας της μοριακής βιολογίας- είναι ένας από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες της βιταμίνης C στον κόσμο. Το 1973 ίδρυσε ένα ινστιτούτο στην Καλιφόρνια για την έρευνα πάνω στις θεραπευτικές δράσεις της βιταμίνης C και άλλων θρεπτικών συστατικών. Δημοσίευσε μάλιστα την έρευνα του με τον τίτλο “Cancer and Vitamin C” το 1979.

Η βιταμίνη C έχει πια αποδειχθεί ότι παίζει ηγετικό ρόλο στην αποτοξίνωση του οργανισμού καταστρέφοντας παράλληλα τα καρκινικά κύτταρα κάποιων καρκίνων

Η αντικαρκινική βιταμίνη C
Σύμφωνα με το έργο του Dr Linus Pauling η βιταμίνη C μπορεί

να θεραπεύσει και να αποτρέψει ένα πλήθος ασθενειών,
να αντιστρέψει σοβαρότατες καταστάσεις της υγείας,
να αναγεννήσει τη βιταμίνη Ε από την οξειδωμένη μορφή της,
να ενισχύσει την ανοσολογική λειτουργία,
να αυξήσει την παραγωγή ιντερφερόνης.
να αυξήσει την βιοδιαθεσιμότητα του σιδήρου από τις τροφές με την ενίσχυση της εντερικής απορρόφησης του μη-αιμικού σιδήρου.

Ποιες ασθένειες αντιμετωπίζονται με την βιταμίνη C

Σε γενικές γραμμές από το ερευνητικό ινστιτούτο Linus Pauling Institute ** συστήνεται ότι όλοι
οι υγιείς άνθρωποι πρέπει να τρώνε “τουλάχιστον πέντε μερίδες – δύο φλιτζάνια – φρούτων και λαχανικών ημερησίως. Η ποσότητα αυτή παρέχει περίπου 200 mg βιταμίνης C.

Oι περισσότεροι γενικά υγιείς ενήλικες είναι καλυμμένοι με ημερήσια πρόσληψη βιταμίνης C τουλάχιστον 200 mg, ορισμένα όμως άτομα μπορεί να έχουν χαμηλότερη ικανότητα απορρόφησης βιταμίνης C από ό, τι είναι σήμερα τεκμηριωμένο.

Έτσι, το Ινστιτούτο Linus Pauling συστήνει μια λήψη διατροφικής βιταμίνης C 400 mg ημερησίως για τους ενήλικες ώστε να εξασφαλιστούν οι ανάγκες του οργανισμού- ποσότητα σημαντικά υψηλότερη από την RDA- με ελάχιστο κίνδυνο ανεπιθύμητων ενεργειών.

Αυτή η ποσότητα μπορεί να επιτευχθεί διατροφικά εάν η καθημερινή μας διατροφή περιλαμβάνει τουλάχιστον αρκετές μερίδες φρούτων και λαχανικών πλούσιων σε βιταμίνη C όπως:

εσπεριδοειδή,
ακτινίδια,
πιπεριές,
μπρόκολα,
λαχανάκια Βρυξελλών,
κουνουπίδι και άλλα.

Τροφές με περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι

Προφανώς – επισημαίνει το ινστιτούτο – αν υπάρχει οποιαδήποτε χρόνια ασθένεια
επιβάλλονται μεγαλύτερες ποσότητες.Και βέβαια οι περισσότεροι πια γνωρίζουμε, ότι η βιταμίνη C μπορεί να εξαλείψει το σκορβούτο και να μας προφυλάξει από το κρυολόγημα και αρκούν για αυτό μόνο 10 mg βιταμίνης C την ημέρα!

Και επειδή, σε αντίθεση με τα περισσότερα θηλαστικά και άλλα ζώα, εμείς οι άνθρωποι δεν έχουμε την ικανότητα να συνθέτουμε ενδογενώς τη βιταμίνη C πρέπει οπωσδήποτε να την αποκτήσουμε μέσω της διατροφή μας, διότι η βιταμίνη C είναι ένας βασικός συμπαράγοντας σε πολλές ενζυματικές αντιδράσεις όπως στη βιοσύνθεση του κολλαγόνου, της καρνιτίνης*** , των νευροπεπτιδίων, και στη ρύθμιση της γονιδιακής έκφρασης.

Να μην πίνετε χυμό πορτοκαλιών!

Μελέτες έχουν δείξει ότι άνθρωποι που έπιναν φρέσκο χυμό πορτοκαλάδας, είχαν αναστατωμένο το ανοσοποιητικό τους σύστημα για τις επόμενες 12 ώρες. Ο χυμός πορτοκαλιού είναι τροφή υψηλού γλυκαιμικού δείκτη, έχει πολλά σάκχαρα και επειδή δεν περιέχει φυτικές ίνες είναι σαν να κάνετε ένεση ζάχαρης στο σώμα σας.

Είναι προτιμότερο να φάτε το πορτοκάλι που έχει τις φυτικές του ίνες παρά να πιείτε χυμό πορτοκαλιών. Αν θέλετε να πάρετε μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C από τη διατροφή σας, βάλτε στον αποχυμωτή πράσινες πιπεριές και πίνετε χυμό πιπεριάς. Είναι εύγεστος, πλούσιος σε βιταμίνη C και χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη.

[metaslider id=”811″]