Για τις παραγγελίες σας καλέστε μας κατάστημα Γλυφάδας: 2109638370 κατάστημα Αλίμου: 2109921938

Γίνε ο δημιουργός της ζωής σου. Απέβαλε στερεότυπα και συστήματα πεποίθησης.

Δεν είναι μυστικό ότι η ζωή μπορεί μερικές φορές να αισθάνεται σαν έναν περιορισμένο ασφαλτοστρωμένο δρόμο που έχουμε μπροστά μας ότι αισθανόμαστε την ανάγκη να εμμείνουμε.Τις περισσότερες φορές μπαίνουμε στον κόσμο και αρχίζουμε να παίρνουμε τις αντιλήψεις μας από εκείνους που είναι πιο κοντά μας – τους γονείς μας. Με την πάροδο του χρόνου βρισκόμαστε στο σχολείο. Όλο αυτό το διάστημα αρχίζουμε επίσης να βλέπουμε τι κάνουν οι άλλοι γύρω μας, τι βλέπουμε στην τηλεόραση και στις ταινίες.

Πόσες φορές έχουμε ακούσει «Δεν είναι η καλύτερη απόφαση» ή «Δεν είναι η καλύτερη απόφαση για όλη την οικογένεια». Όταν κοιτάξετε οποιαδήποτε από τις δηλώσεις, συνειδητοποιείτε ότι το «καλύτερο» είναι υποκειμενικό. Αυτό που είναι το «καλύτερο» σε ένα άτομο μπορεί να μην είναι το «καλύτερο» σε ένα άλλο. Ακόμη περισσότερο, και οι δύο αντιλήψεις για το «καλύτερο» δημιουργούνται από ό, τι συστήματα πεποιθήσεων το καθένα έχει δημιουργήσει στη ζωή τους. Αυτός είναι ο βασικός παράγοντας που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε.

Πως παγιδευόμαστε σε συστήματα πεποίθησης.

Και στις δύο περιπτώσεις, και τα δύο σενάρια έχουν ένα κοινό σημείο, ένα σύστημα πεποίθησης για το ποια είναι η «καλύτερη» επιλογή ή απόφαση. Όταν δημιουργούμε ένα σύστημα πεποιθήσεων όπως αυτό, περιορίζουμε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα. Δεν αισθανόμαστε πλέον τι είναι “καλύτερο”, αλλά αντ ‘αυτού αναλύουμε και ορίζουμε το “καλύτερο” με βάση μια ιστορία. συχνά μια ιστορία από το παρελθόν, βασισμένη σε εντελώς διαφορετικούς χρόνους από την παρούσα στιγμή.

Ας πάρουμε το παράδειγμα ενός παιδιού που βγαίνει από το λύκειο σήμερα. 9 φορές στα 10, αυτό το παιδί θα πει, και ίσως πιστεύει, ότι η «καλύτερη» απόφαση που μπορούν να κάνουν για τη ζωή τους είναι να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στο πανεπιστήμιο ή στο κολέγιο. Δεν έχει σημασία ότι δεν ξέρουν τι θέλουν να σπουδάσουν ή ότι το εκπαιδευτικό σύστημα θα τους κοστίσει αρκετά χρήμτα και πολλοί θα δηλώσουν ότι είναι καλύτερο – και μάλιστα είναι περηφάνοι γι ‘αυτό.

Στη συνέχεια, θα τους ζητηθεί να βρουν δουλειά, ώστε να μπορούν να αγοράσουν ένα σπίτι, καθώς η ιδιοκτησία και η αγορά ενός σπιτιού είναι μια έξυπνη απόφαση . Σε περίπτωση που αυτό το παιδί ξεκινήσει τη ζωή του με βάση αυτά τα συστήματα πεποιθήσεων, τις περισσότερες φορές θα πάρει αυτήν την ιδέα για το τι είναι «ΚΑΛΥΤΕΡΟ» καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής του. Θα κρίνουν τις αποφάσεις τους με αυτό, θα εκφράζουν συναισθήματα βάσει αυτού, θα αναπτύξουν την αυτοεκτίμηση βάσει αυτού και ούτω καθεξής. Από τότε και στο εξής, κάθε απόφαση που λαμβάνουν θα βασίζεται σε αυτό το σύστημα πεποιθήσεων που τους παραδίδεται και θα τους διδάσκεται.

Ακόμα και να γίνεις συγκεκριμένος, τι να σπουδάσεις στο σχολείο, τι είδους δουλειά να πάρω, τι είδους αυτοκίνητο να αγοράσεις, πώς να ξοδέψεις και να εξοικονομήσεις χρήματα, τι είδους σπίτι να αγοράσεις και ούτω καθεξής. Τι συμβαίνει πραγματικά με όλα αυτά; Ορίζουμε την ιδανική ζωή ή τι είναι το «καλύτερο» και στη συνέχεια περιορίζουμε τη ζωή μας σε ένα μικρό εύρος του πώς πρέπει να είναι τα πράγματα.

Η απόλυτη αλήθεια.

Εδώ είναι η απόλυτη αλήθεια. Είναι απλώς ένα σύστημα πεποιθήσεων. Αντίληψη, ιδέες! Αλλά ζούμε συχνά από αυτό και γίνεται τόσο πραγματικό στο μυαλό μας ότι έχουμε κολλήσει πιστεύοντας ότι αυτός είναι ο τρόπος να το κάνουμε. Στη συνέχεια, όταν ακολουθεί η κατάθλιψη και το άγχος, καθώς μπορεί να πιστεύουμε ότι έχουμε κολλήσει, ξεχνάμε να κοιτάξουμε πίσω στο σύστημα πεποιθήσεων που συχνά μας εγκλωβίζει και την πραγματικότητά μας σε έναν μικρό στενό χώρο που συχνά δεν αντηχούμε βαθιά.

Κοιτάξτε τον κόσμο μας. Συχνά κυνηγούμε όλοι το ίδιο πράγμα, το ίδιο πράγμα γιατί αυτό πουλήσαμε ως η ιδανική ζωή. Κάθε περιοχή του κόσμου έχει τη δική της εκδοχή αυτού. Ποια είναι η ζωή που ζεις πραγματικά; Ποια όνειρα κυνηγάτε και εκτελείτε; Παίρνουμε αυτές τις πεποιθήσεις και αρχίζουμε να θυσιάζουμε τον εαυτό μας, την υγεία μας και τις επιθυμίες της ψυχής μας, ώστε να μπορούμε να υλοποιήσουμε την ιδέα κάποιου άλλου για το «καλύτερο» που πιάσαμε.

Είστε ο δημιουργός της ζωής και της πραγματικότητάς σας.

Μπορείτε να επιλέξετε να παίξετε και να δημιουργήσετε όποιο είδος ζωής θέλετε. Και μάντεψε τι? Εάν λάβετε μια απόφαση και αρχίσετε να δημιουργείτε μια συγκεκριμένη ζωή, τότε συνειδητοποιείτε ότι θέλετε να δημιουργήσετε κάτι νέο, είστε ελεύθεροι να το κάνετε αυτό!Ανεξάρτητα από την ιστορία που λέμε στον εαυτό μας: «είναι πολύ αργά, δεν μπορώ να το αλλάξω τώρα, είναι πολύ δαπανηρό» κ.λπ. γνωρίζουν ότι αυτές είναι όλες εγωικές ψευδαισθήσεις.

Ποτέ δεν περιορίζεστε σε οποιαδήποτε ζωή έχετε δημιουργήσει ακόμα κι αν το κάνετε για 30 χρόνια. Θυμηθείτε να αναρωτηθείτε: τη ζωή που κυνηγάτε, τους στόχους που έχετε θέσει, ποιοι είναι οι στόχοι; Πού τα ακούσατε για πρώτη φορά; Είναι από την καρδιά σας; Ή είναι αυτά που σας έχουν πουλήσει;

[metaslider id=”811″]

Shopping cart
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0