Για τις παραγγελίες σας καλέστε μας κατάστημα Γλυφάδας: 2109638370 κατάστημα Αλίμου: 2109921938

Γιατί οι σαλάτες είναι σημαντικές για την διατροφή μας.

Η κατανάλωση λαχανικών προσφέρει ως γνωστόν σημαντικά οφέλη στον οργανισμό και σχετίζεται με τη διατήρηση της υγείας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων.

Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, συστήνεται το διαιτολόγιό μας να περιλαμβάνει ποικιλία λαχανικών, ωμών ή μαγειρεμένων, τα οποία θα πρέπει ιδανικά να συνοδεύουν τα κυρίως γεύματα καθημερινά.

Η υψηλή περιεκτικότητα των λαχανικών σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία αποτελεί ήδη έναν πολύ καλό λόγο για να εντάξουμε τη σαλάτα στο καθημερινό μας μενού.

Ωστόσο, τα οφέλη της δεν περιορίζονται μόνο στην ενίσχυση της διαιτητικής πρόσληψης πολύτιμων μικροθρεπτικών συστατικών.

Ειδικότερα, η συστηματική κατανάλωση λαχανικών, συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης και χρόνιων νοσημάτων που σχετίζονται με το οξειδωτικό στρες, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις και διάφορες μορφές καρκίνου, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε κάλιο και αντιοξειδωτικά συστατικά.

Από την άλλη, τα λαχανικά είναι πλούσιες πηγές φυτικών ινών, που είναι απαραίτητες για τη φυσιολογική λειτουργία του εντέρου και την πρόληψη και αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και παράλληλα, συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων λιπιδίων στο αίμα.

Τέλος, ο συνδυασμός της υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες και του χαμηλού θερμιδικού περιεχομένου, καθιστά τα λαχανικά «σύμμαχο» στην προσπάθεια ρύθμισης του σωματικού βάρους, βοηθώντας στην επίτευξη υψηλότερου αισθήματος κορεσμού.

Έτσι, συνοδεύοντας τα γεύματά μας με ωμά ή βρασμένα λαχανικά, μπορούμε να χορτάσουμε πιο εύκολα, καταναλώνοντας μικρότερη ποσότητα φαγητού και κατ’ επέκταση μειώνοντας την πρόσληψη θερμίδων.

[metaslider id=”811″]