Για τις παραγγελίες σας καλέστε μας κατάστημα Γλυφάδας: 2109638370 κατάστημα Αλίμου: 2109921938

Τι είναι η ευτυχία για σένα;

Είναι ποιοτικός χρόνος σε μια ζεστή παραλία με αγαπημένους, όπου το άγχος της κανονικής ζωής έχει μετατοπιστεί ήσυχα στο πίσω μέρος του μυαλού σας; Ή μήπως είναι μια εταιρεία πολλών εκατομμυρίων ευρώ που λειτουργεί σαν ρολόι και παρέχει για εσάς και την οικογένειά σας ακόμα και όταν κοιμάστε;

Ανεξάρτητα από το πώς ορίζετε την ευτυχία, ένα πράγμα παραμένει αλήθεια: Είναι εντελώς υποκειμενικό. Υποκειμενικός όχι μόνο σε εσάς, αλλά και σε κάθε στιγμή της ζωής σας. Αμφιβάλλω ότι αν δημιουργήσετε ένα συμβούλιο οράματος πριν από πέντε χρόνια ότι τα όνειρα και οι επιθυμίες σας θα ταιριάζουν απόλυτα με αυτά του σήμερα.

Ενώ η επιδίωξη της ευτυχίας μπορεί σίγουρα να είναι ένα υπέροχο κίνητρο, πρόσφατα άρχισα να αναρωτιέμαι πόσοι από εμάς το βλέπουν με αυτόν τον τρόπο. Μας οδηγεί πραγματικά αυτό που θα θέλαμε να πετύχουμε, ή κοιτάζουμε τη ζωή μας και εστιάζουμε στη διαφορά ανάμεσα σε αυτό που θα θέλαμε και πώς είναι σήμερα;

Απλοποίηση της ευτυχίας
Αφιερώστε χρόνο τώρα για να αναρωτηθείτε δύο ερωτήσεις:

Τι είναι η ευτυχία για μένα;
Τι με κάνει ευτυχισμένο;

Οι πιθανότητες είναι ότι η απάντησή σας στην πρώτη ερώτηση ήταν πολύ πιο περίπλοκη από ό, τι (πιθανώς γρήγορα) αναφέρατε στην ερώτηση δύο.

Όταν μας ζητείται να περιγράψουμε την ευτυχία, τείνουμε να φανταζόμαστε μια κατάσταση ύπαρξης που πρέπει κάπως όχι μόνο να δημιουργήσουμε αλλά να διατηρήσουμε. Αλλά όταν συντομεύουμε τη λέξη σε χαρούμενη, παραθέτουμε πολύ πιο απλές εμπειρίες και προτιμήσεις που προκαλούν συναισθηματικά ένα ευχάριστο μυαλό, ακόμα κι αν είναι μόνο ένα δευτερόλεπτο.

Πράγματα όπως ο ποιοτικός χρόνος με ένα κατοικίδιο ζώο, η αγκαλιά με ένα αγαπημένο άτομο και η παρακολούθηση μιας αγαπημένης αθλητικής ομάδας μπορούν όλοι να μας κάνουν ευτυχισμένους, αλλά δεν καταφέρνουμε να γεμίσουμε το κενό στην διαρκή ευτυχία.

Αντί να επικεντρωθούμε στα κομμάτια σε αυτό που νιώθουμε θα μας προσφέρει αιώνια ευτυχία, ίσως θα έπρεπε αντίθετα να επικεντρωθούμε στο να κάνουμε συνεκτικό χρόνο για αυτό που μας κάνει ευτυχισμένους. Έχοντας κάνει αυτό για λίγο τώρα, διαπιστώνω ότι όχι μόνο βελτιώνει την καθημερινή μου διάθεση, αλλά έχει προχωρήσει επίσης πολύ για να με φέρει πιο κοντά στην επίτευξη πολλών όσων θέλω στο μεγαλύτερο σχήμα των πραγμάτων.

[metaslider id=”811″]