Για τις παραγγελίες σας καλέστε μας κατάστημα Γλυφάδας: 2109638370 κατάστημα Αλίμου: 2109921938

6 τρόποι να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη ζωή, σύμφωνα με έναν ψυχολόγο.

Με βάση την τελευταία έρευνα στην ψυχολογία και την εμπειρία μου ως ψυχολόγος που προσπαθεί να καταλάβει την ευτυχία και ως άνθρωπος που αναζητά τη δική μου ευτυχία, εδώ είναι 7 τρόποι για να ζήσω μια πιο ευτυχισμένη ζωή…

1) Πρακτική ευγνωμοσύνης
Ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται ή τι κάνουν, οι χαρούμενοι άνθρωποι αναγνωρίζουν ότι έχουν πάντα κάτι να είναι ευγνώμονες. Η έρευνα στον τομέα της Θετικής Ψυχολογίας έδειξε ότι οι άνθρωποι που ασκούν ευγνωμοσύνη είναι πιο ευτυχισμένοι, λιγότερο αγχωμένοι και λιγότερο καταθλιπτικοί! Οι ευτυχείς άνθρωποι μπορούν εύκολα να βρουν ευγνωμοσύνη στον κόσμο γύρω τους, είτε βλέπουν τις ρωγμές στο πεζοδρόμιο στο συγκεκριμένη ζούγκλα ή τον ήλιο που δύει πάνω από τον ωκεανό. Είναι δυνατόν να βρείτε ευγνωμοσύνη ακόμη και σε μικρότερα πράγματα, όπως ένα νόστιμο γεύμα, ένα καλό βιβλίο, ένα προκλητικό μάθημα γιόγκα ή ένα χαμόγελο από έναν ξένο στο δρόμο.

2) Βρείτε ένα μέρος ενεργειακής ροής
Όταν είμαστε σε ροή, όπως όταν τρέχουμε έναν αγώνα, γράφουμε ένα τραγούδι ή διαβάζουμε ένα υπέροχο βιβλίο, η αυτογνωσία μας εξαφανίζεται, ο χρόνος φαίνεται να σταματάει και γινόμαστε συγκεντρωμένοι, ειρηνικοί και προσεκτικοί στο έργο που έχουμε. Οι άνθρωποι που βιώνουν συχνά ροή τείνουν να είναι ευτυχείς, παραγωγικοί, δημιουργικοί και συγκεντρωμένοι.

3) Αγκαλιάστε τα λάθη σας
Όλοι είμαστε απόλυτα ατελείς σε αυτήν την ανθρώπινη μορφή, και είναι φυσικό να κάνουμε λάθη (μερικές φορές πολύ συχνά!) Το να ζεις με την άρνηση για τα λάθη σου ή να τυλιχτείς στο εγώ σου θα σε κάνει μόνο να είσαι άθλιος και να σε εμποδίσουμε να μάθεις πολύτιμα μαθήματα που θα σας βοηθήσουν να μεγαλώσετε και να βελτιωθείτε.

Αγκαλιάζοντας τα λάθη σας, θα είστε σε θέση να συγχωρήσετε τον εαυτό σας, και το μπόνους είναι ότι άλλοι άνθρωποι μπορεί να σας αρέσουν περισσότερο! Σύμφωνα με το «Pratfall effect» του Δρ. Eliot Aronson στην Κοινωνική Ψυχολογία , το να κάνεις λάθη κάνει τους ικανούς ανθρώπους να φαίνονται πιο ελκυστικοί και πιο ανθρώπινοι στους άλλους. σκληρά.

4) Διατηρήστε μια αισιόδοξη στάση
Οι ευτυχείς άνθρωποι τείνουν να ανταποκρίνονται σε αρνητικά γεγονότα με πιο αισιόδοξο τρόπο από ό, τι οι δυσαρεστημένοι. Ο θετικός ψυχολόγος Δρ Martin Seligman ορίζει την αισιοδοξία ως «αντίδραση σε προβλήματα με αυτοπεποίθηση και υψηλή προσωπική ικανότητα», συγκεκριμένα, αναγνωρίζοντας ότι τα αρνητικά γεγονότα είναι προσωρινά και περιορισμένα.

Συνολικά, η αισιοδοξία αποτελεί κεντρικό συστατικό της διαμονής ευτυχισμένων και υγιών, οπότε όταν έχετε αμφιβολίες, κοιτάξτε τη φωτεινή πλευρά.

5) Περιβάλλετε τον εαυτό σας με υποστηρικτικά άτομα
Παρόλο που αυτή η ζωή μπορεί μερικές φορές να αισθάνεται σαν ένα ατομικό ταξίδι, χρειαζόμαστε άλλους ανθρώπους γύρω μας για να αισθανόμαστε ευτυχισμένοι. Στην πραγματικότητα, πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι οι κοινωνικές σχέσεις είναι οι ισχυρότεροι προγνωστικοί δείκτες της ευτυχίας, πολύ ισχυρότερη από ό, τι το εισόδημα ή τον πλούτο.
Το μήνυμα για το σπίτι είναι ότι η κοινωνική υποστήριξη είναι ένας τεράστιος δείκτης ευτυχίας και ευεξίας. Άτομα με αντιληπτές θετικές κοινωνικές σχέσεις ζουν ακόμη περισσότερο!.Γι ‘αυτό, γίνετε κοινωνικοί, περιβάλλετε τον εαυτό σας με ανθρώπους που σας κάνουν να αισθάνεστε καλά και απελευθερώστε αυτούς που σας κάνουν να αισθάνεστε άσχημα.

6) Μάθετε πότε να πείτε “Όχι”
Όπως το λέει πολύ καλά ο ψυχολόγος Δρ Θήμα Ντέιβις , «λέγοντας ναι στην ευτυχία σημαίνει να μαθαίνεις να πεις όχι σε πράγματα και σε ανθρώπους που σε αγχώνουν». Οι ευτυχείς άνθρωποι γνωρίζουν ότι πρέπει να λένε ΟΧΙ σε άτομα, ιδέες και συμπεριφορές που δεν εξυπηρετούν το υψηλότερο καλό τους. Το ναι ναι σε όλους και σε όλα μπορεί να σας οδηγήσει να αισθανθείτε συγκλονισμένοι, να αυξήσετε το άγχος σας και να σας αφήσετε λιγότερο χρόνο και πόρους για να φροντίσετε τον εαυτό σας! Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν συμφωνείτε να κάνετε πράγματα που δεν αντηχούν μαζί σας ή αφήνετε τον εαυτό σας να πιεστεί σε καταστάσεις με τις οποίες δεν αισθάνεστε άνετα.

Το άγχος που προκύπτει από το να αισθάνεστε συγκλονισμένοι μπορεί να μειώσει σοβαρά την ευτυχία και την ευημερία κάποιου. Πριν δεσμευτείτε σε οτιδήποτε ή σε κανέναν, αναρωτηθείτε, αυτό εξυπηρετεί το υψηλότερο καλό μου; Εάν οι απαντήσεις είναι όχι, μάθετε να λέτε ΟΧΙ.

[metaslider id=”811″]